Cambuur tegen Ouwe syl 16-5-08

Sc Cambuur-Leeuwarden was achter de Bildtdijken de echte, Ouwe Syl de morele winnaar van de oefenwedstrijd. De vijfdeklasser verloor slechts met 1-5 van de profs en dat was minder dan was verwacht. Bij Ouwe Syl zou men al tevreden zijn geweest als het verlies niet in dubbele cijfers zou worden uitgedrukt. Dat gebeurde bij lange na niet. Cambuur speelde lusteloos. De ploeg van Jurrie Koolhof kwam in de eerste helft met 0-4 voor door doelpunten van Marinus Dijkhuizen en Sandor van der Heide. Zij scoorden elk twee keer. Dijkhuizen mocht van elf meter aanleggen na een overtreding van Cambuur-medewerker Sjoerd-Jan van der Meij. Hij faalde niet. Toen in de tweede helft Van der Heide de stand op 0-5 bracht leefde bij de Cambuur-aanhang het idee dat het een kwestie zou worden van erop en erover, want amateurploegen snakken dan meestal naar adem. Bij Ouwe Syl was dat niet het geval. Hendrik-Jan van der Meij scoorde met een bekeken kopbal zelfs tegen. De thuisclub was nog dicht bij 2-5 maar de vrije trap van Anne Polstra ging net naast.

Bij Cambuur speelde de van RKC afkomstige Jannis Karafillakis in de basis. Hij is aangetrokken voor het Beloftenteam. Dat geldt ook voor Ron Meijer van Veendam die na de rust onder de lat stond.